Historia Social De L Excursionisme Catala PDF

AUTOR(A): Francesc Roma

TAMAÑO DEL ARCHIVO: 6,40 MB

NOMBRE DEL ARCHIVO: Historia Social De L Excursionisme Catala.pdf

ISBN: 9788497913331

El libro Historia Social De L Excursionisme Catala en formato PDF. El libro Historia Social De L Excursionisme Catala en formato MOBI. El libro Historia Social De L Excursionisme Catala en formato ePUB. El libro fue escrito en 2004 por el autor Francesc Roma. Disfruta leyendo con el sitio web followusmedia.es.
Followusmedia.es Historia Social De L Excursionisme Catala Image
Acabada la guerra civil, l’excursionisme inicia una lenta recuperació enmig d’un context de repressió política i cultural. De tota manera, durant els quaranta anys que repassa aquest volum, serà un fet social en constant creixement. Quan l’any 1976 es produeixi el centenari de l’excursionisme organitzat a Catalunya, aquesta realitat haurà canviat tant que gairebé es podrà pensar que era molt diferent de l’excursionisme de principi dels anys quaranta. Durant el franquisme es produeix la transició més important del fet excursionista català. En aquest període, l’excursionisme esportiu acaba imposant-se sobre l’excursionisme científic i s’inicia la conquesta dels cims més importants del planeta. Mentrestant, les entitats prenen cartes en alguns assumptes relacionats amb el medi ambient, i emprenen la via de l’ecologisme. Anàlogament, cada vegada més es van perdent les seves vel·leïtats científiques, tot i que es conserven els interessos culturals.
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Cataluña no se quedó al margen y a mediados del siglo XIX apareció la Renaixença, un movimiento cultural que tenía el objetivo de hacer del catalán una lengua literaria y de cultura a la vez que exaltaba la historia de Cataluña y la idea de patria. En este contexto, nació en 1890 en Barcelona el Centre Excursionista de Catalunya.

Si l'excursionisme ha sobreviscut més d'un segle es degut a que en cada moment s'ha anat adaptant a les circumstàncies de l'època, al context i a l'evolució social. Avui en dia la societat és clarament esportiva i competitiva. Per què l'excursionisme hauria de donar l'esquena a la competició i l'esport?

LIBROS RELACIONADOS