Maria Magdalena: Ecce Mulier PDF

AUTOR(A): Rosa Tamarit Sumalla

TAMAÑO DEL ARCHIVO: 6,29 MB

NOMBRE DEL ARCHIVO: Maria Magdalena: Ecce Mulier.pdf

ISBN: 9788492839834

Descubre el libro de Maria Magdalena: Ecce Mulier con followusmedia.es. Lea el PDF de Maria Magdalena: Ecce Mulier en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Maria Magdalena: Ecce Mulier y otros libros de Rosa Tamarit Sumalla.
Followusmedia.es Maria Magdalena: Ecce Mulier Image
Hem mirat d’entendre el contingut del personatge de Maria Magdalena entre el Renaixement i el Barroc a partir de diferents itineraris artístics i hem fet un intent de reconstruir els fonaments del seu periple metamòrfic a través dels segles. Des de les primeres notícies que van anar configurant la llegenda medieval, hem procurat mostrar i interpretar els rostres de l’eremita il.luminada i evanescent, el de la "Dulcis amica Dei", el de la Venus Pudica, fins arribar a la Magdalena penedida i extàtica que ens ocupa. L’hem contemplat també a partir de la seva capacitat per generar dramatúrgia, des dels drames medievals que van restituir en ella l’antic cicle regeneratiu de la terra, a partir del seu protagonisme en els cicles de Pasqua, i és en aquest sentit coherent centrar-se en l’etapa histórica on s’ha anat consolidant la seva individualitat, principi necessari per dotar una figura de caràcters. Representa, a la manera de les dones místiques del moment, aquest intent d’individualitzar i experimentar des dels sentits les pràctiques religioses; a la vegada, el seu model de convertida i penitent funciona com una icona, eficaç a tots els programaris cristians d’una època molt marcada pel fonamentalisme. Rica i polièdrica, restitueix en l’imaginari col·lectiu el sentit més primigeni de l’element sacre, lligat a la transgressió i al cicle de la vida; a la vegada, supera en clau cristiana els seus elements tràgics, amb l’ascensió moral i la vivència del trànsit. Com correspon a la seva vessant més barroca, el seu essencial contingut eròtic esdevindrà en art vehicle del plor transformat en espasme extàtic.
DESCARGAR
LEER EN LINEA

La catedral de Santa María Magdalena, conocida simplemente como Catedral de La Magdalena, es una iglesia catedralicia de culto católico dedicada a Santa María Magdalena.Está situada en el distrito centro de Getafe, en la plaza de La Magdalena.La catedral es el principal templo de la diócesis de Getafe, sede del Obispo.. Sus arquitectos fueron Alonso de Covarrubias y Juan Gómez de Mora.

María Magdalena, figura clave y controvertida en el cristianismo, ... El primero y abriendo el concierto, el de Guerrero, icono y leitmotiv de todo el concierto. El segundo, Mulier quae erat in civitatem peccatrix de Alonso de Tejeda, quien fue maestro de capilla en Toledo como sucesor de Alonso Lobo. El tercero, ...

LIBROS RELACIONADOS