Els Brigadistes Entre Nosaltres PDF

AUTOR(A): Angela Jackson

TAMAÑO DEL ARCHIVO: 1,68 MB

NOMBRE DEL ARCHIVO: Els Brigadistes Entre Nosaltres.pdf

ISBN: 9788497913607

Cuida los árboles y descarga el libro de Els Brigadistes Entre Nosaltres en formato electrónico. En followusmedia.es encontrará el libro de Els Brigadistes Entre Nosaltres en formato PDF, así como otros buenos libros. ¡Lee Els Brigadistes Entre Nosaltres en tu teléfono, tableta o navegador!
Followusmedia.es Els Brigadistes Entre Nosaltres Image
Els brigadistes entre nosaltres és el primer estudi que explora el període de relativa calma que va haver-hi abans de la batalla de l’Ebre, l’última gran batalla de la Guerra Civil espanyola. Després d’una desastrosa retirada a l’Aragó a començaments de la primavera de 1938, els voluntaris de les Brigades Internacionals i els soldats espanyols i catalans de l’exèrcit republicà es van reagrupar al nord de l’Ebre. El llibre investiga l’impacte que va tenir la presència de tants soldats en la població civil i les relacions entre els estrangers de les Brigades Internacionals i la gent dels pobles. Els brigadistes entre nosaltres mostra com es recorda —i com es recordava— aquest particular període de la Guerra Civil espanyola, i hi destaca episodis i emocions a partir de les vides dels qui van patir aquesta terrible batalla. La tesi doctoral d’Angela Jackson, "British Women and the Spanish Civil War"(Dones britàniques i la Guerra Civil espanyola) va ser publicada el 2002 per l’editorial Routledge de Londres. Després ha escrit Més enllà del camp de batalla: testimoni, memòria i record d’una cova hospital en la Guerra Civil espanyola, en català i en anglès. Basada en aquestes investigacions, l’any 2007 va aparèixer la seva novel·la, Warm Earth (Terra càlida). Viu al Priorat, on continua involucrada en la conservació de la memòria històrica de la guerra mitjançant la seva feina a l’associació No Jubilem la Memòria
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Entre els comandaments dels brigadistes alguns destacaren especialment, bé per la seva actuació organitzativa remarcable (André Marty, Luigi Longo, Henri Tanguy, Dezvo Reval Turai i d'altres), bé per la seva mort heroica en combat (Hans Beimler, Robert Hale Merriman, George Nathan, Oliver Law).

"Del 10 al 13 de octubre de 1936 el "Ciudad de Barcelona" navegó a lo largo de las costas españolas con las luces apagadas. Traía a los primeros voluntarios internacionales que llegaban a defender a la República española. Ochocientos hombres de veinte nacionalidades, entre ellos seis médicos.

LIBROS RELACIONADOS