El Meu Don Joan Maragall PDF

AUTOR(A): Josep Pijoan

TAMAÑO DEL ARCHIVO: 7,27 MB

NOMBRE DEL ARCHIVO: El Meu Don Joan Maragall.pdf

ISBN: 9788477274803

Descubre el libro de El Meu Don Joan Maragall con followusmedia.es. Lea el PDF de El Meu Don Joan Maragall en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga El Meu Don Joan Maragall y otros libros de Josep Pijoan.
Followusmedia.es El Meu Don Joan Maragall Image
Josep Pijoan (Barcelona, 1881 - Lausana, 1963) va ser una de les veus més lúcides i fines d´aquell extraordinari moviment de regeneració espiritual que va viure Catalunya a començaments del segle passat. Va estudiar Filosofia i Lletres i Arquitectura, i va col·laborar a diverses revistes amb articles sobre història de l´art i estètica. Va ser també un dels col·laboradors més actius i eficaços de Prat de la Riba i un dels fundadors de l´Institut d´Estudis Catalans. Va abandonar Barcelona el 1913 en circumstàncies poc amables, i va començar un «exili voluntari» al Canadà. Va ser professor, entre d´altres, a la Universitat de Toronto, al Pomona College de Claremont, a Califòrnia, i a Chicago, així com assessor de la Societat de Nacions. Les seves Historia del Arte en tres volums (1914-1916) i Summa Artis (en col·laboració amb B.?J. Cossío, 1927), així com una Historia del Mundo (1926-1941) o un Breviario de Historia del Mundo y de la Humanidad (1948) són encara avui obres de referència. Pijoan rememora, en aquestes pàgines lúcides i emocionades (publicades per primer cop el 1915), l´amic mort, en un retrat d´extraordinària qualitat in­tel·lectual i humana.
DESCARGAR
LEER EN LINEA

DESCRIPCIóN. El meu don Joan Maragall de Josep Pijoan Soteras constitueix un monument, una biografia poètica amanida amb sucosos comentaris polítics i culturals dedicada a l'admirat amic i mestre Joan Maragall Gorina (Barcelona, 1860-1911).

Aún no tienes productos en tu cesta. Comprar como escuela. Favoritos

LIBROS RELACIONADOS