Carrer De Joan Ponç PDF

AUTOR(A): Joan Brossa

TAMAÑO DEL ARCHIVO: 4,45 MB

NOMBRE DEL ARCHIVO: Carrer De Joan Ponç.pdf

ISBN: 9788461454877

Descubre el libro de Carrer De Joan Ponç con followusmedia.es. Lea el PDF de Carrer De Joan Ponç en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Carrer De Joan Ponç y otros libros de Joan Brossa.
Followusmedia.es Carrer De Joan Ponç Image
L´any 1988, Joan Brossa acabava el text "Quaranta-dos anys després", escrit per al cat�leg d´una exposició de Joan Ponç a la Galeria Gènesis, de la manera següent: "fer reviure unes flamarades exemplars que avui resulten urgents perquè som dins una moda on les esquerdes són moltes i la badoqueria es té per un cristall puríssim". Rescatem avui aquestes paraules del poeta per donar entrada a un llibre que recopila un gran nombre de textos brossians al voltant del pintor Joan Ponç. La nostra intenció seria la de fer reviure la flamarada de l?amistat Joan Brossa-Joan Ponç, i els seus fruits, especialment al voltant dels anys de "l´incendi" Dau al Set. La unió que hi hagué entre ells dos durant aquella època (fins que el pintor se´n va anar al Brasil el 1953) fou molt intensa. De vegades passaven nits senceres xerrant a un banc de la plaça Molina. La febre creadora que els envaïa podia donar lloc a pintures i poemes amb una gran afinitat. Símbols del mateix tipus, admiració pels seus predecessors (Foix, Miró i la gent de l´ADLÁN), gustos compartits (m�gia, astrologia, art popular, civilitzacions antigües, etc.), idees i capteniment social del mateix signe (anticlericalisme, rebuig de la burgesia i del capitalisme, lluita per la llibertat, etc.), formen una xarxa que entrellaça textos i pintures fins a tal punt que de vegades la línia divisòria s´afebleix i gairebé no es distingeix. Edició a cura de Glòria Bordons
DESCARGAR
LEER EN LINEA

Joan Ponç i Bonet (Barcelona, 28 de noviembre de 1927- Saint-Paul-de-Vence, 4 de abril de 1984) fue un pintor español considerado uno de los artistas más representativos de las primeras vanguardias de la posguerra. En 1948 fue uno de los fundadores del grupo Dau al Set.

Carrer de Bisbe Ponç. PUBLICIDAD Últimas calles en Gualba. Carrer Martí Joan de Gualba 28, Gualba. Carrer Can Xiroi 1, Gualba. Diseminado Afueras 16, Gualba. Passeig del Montseny 19, Gualba. Cami Ral 61, Gualba. Passeig del Montseny 53, Gualba. Carrer Turó d'en Moixell 56, Gualba.

LIBROS RELACIONADOS